Ravioli kip met pompoen kurkuma saus

02-10-2020

Nu het al oktober is en de pompoen zeer mooi en lekker van smaak is wou ik toch eens iets creëren dat meer was dan een pompoen soep. Hier thuis zijn ze verlekkerd op vers gemaakte ravioli en ben daar dan mee aan de slag gegaan. Hier waren ze alvast super enthousiast over de ravioli met pompoensaus dat ze hun bord uitlikte .



het recept 4pers

voor het pasta deeg 

200 gr volkoren speltmeel (kan ook met witte pasta bloem)
2 eieren M
1 el olijfolie  

voor de vulling 

1 kleine ui zeer fijn gehakt 
 2 teentjes knoflook
 1/4 tl chili poeder
 2 tl kippenkruiden 
 250 gr kippen gehakt

voor de saus

500 gr pompoen in stukken zonder schil (oranje pompoen)
250 ml kippenbouillon (warm water +blokje)
250 gr ricotta 
1 tl kaneel 
1 tl kurkuma (mag ook meer naar smaak)
peper en zout naar smaak 

en een handje vol met pompoenpitten  als crunch.  


Je begint met je oven al voor te verwarmen op 160°c.

je gaat nu eerst het pasta deeg maken,je kan dit in de keukenmachine of met de hand. Doe het meel in een kom en maak een kuil in het midden, klop de eieren los en doe deze samen met de olijfolie in de kuil en begin met het meel beetje bij beetje er onder te mengen tot je ei helemaal opgenomen is door de bloem, breng dan alles op je werkvlak en kneed nog eens goed door tot je een mooi vast deeg hebt. wikkel deze in plastic folie en leg een 30 min in de koelkast om te rusten .Daarna maakt je de pompoen schoon en hakt hem in stukken .
Leg dan de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat  bestrooi met de kaneel en wat peper en bak hem gaar in de oven ongeveer 30 a 40 min op 160 °c .
Ondertussen kan je de kip vulling gaan maken, snij het uitje super fijn en de knoflook knijp je met de knoflookpers uit bij de uitjes. verwarm een pan met een heel klein beetje vetstof en bak hier de uitjes samen met look gaar ,probeer ze niet te laten kleuren. 
Dan neem je het kippengehakt samen met de kippenkruiden en het chili poeder en meng goed onder mekaar, doe er dan de ui mengeling door en weer goed vermengen.Zet deze dan even opzij. 
Wanneer de pompoen gaar is neem je hem uit de oven.
Neem een blender of staafmixer, los het kippenbouillon blokje op in het warme water en doe deze samen met de ricotta en de kurkuma in de blender en mix al eens door, doe er dan de pompoen bij en mix tot een egale saus. Neem dan een zeef en zeef de saus door in een kleine kookpot dat er geen stukjes nimmer inzitten en zet even opzij. 
Nu kan je de pasta gaan rollen, ik gebruik hiervoor een handmatige pastamachine, het kan ook met de deegroller maar dat adviseer ik niet. 
Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook met wat zout. 
Je neemt je deeg uit de koelkast en verdeel het in 4 gelijke stukken, steek er 3 terug in de folie tegen uitdrogen. 
Dat ene stuk druk je een beetje plat en begin met de pasta, op de grootste stand door de machine te halen waar je telkens het deeg in 3 vouwt en dit 3x herhaald op elke stand, de bedoeling is dat je eindigt op stand 2 met een lange dunne strook pasta .
leg de lange strook op tafel en bepaal het midden van de strook. Op de ene helft van de strook leg je met behulp van een koffielepel een beetje vulling 5x verspreid over de pasta.Je gaat met een borsteltje en wat water er rond en leg dan de andere helft van de pasta er over en  druk goed aan met je vingers rond de vulling, dan kan je de ravioli´s op maat snijden of uitsteken met een uitsteker of drinkglas. Herhaal dit voor elk stuk pasta deeg er zouden 20 stuks gemaakt kunnen worden . Wanneer alle ravioli´s gemaakt zijn leg je ze in het kokende water en kook ze voor 10 min .
ondertussen kan de saus terug opwarmen en afkruiden met peper en zout naar smaak, en rooster je de pompoenpitten in een droge pan dat ze krokant zijn .
Giet de ravioli´s af ,leg 5 stuks per bord en doe er flink wat saus over en werk af met de pompoenpitten. 


Smakelijk 🥰 


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin